Boekvoorstelling Voorbij de maan

Lecture

Decker cynrik de voorbij de maan 3d

Tijdens deze boekvoorstelling duik je mee in de geschiede­nis van de ruimte­vaart, verteld via enkele boeiende Belgische karakters.

Toen Neil Armstrong in 1969 zijn geribbelde zool in het maanop­per­vlak duwde, stond de aard­bol even stil. Armstrong schreef die dag geschiede­nis, maar de Antwerpenaar Karel Bossart deed dat ook. Wat weinig mensen weten is dat deze Belg een grote rol speelde in het ruimte­vaart­pro­gram­ma voor én na de maan­landin­gen. Vanuit de Kalmthoutse Heide begon hij eind jaren 20 aan een par­cours dat hem lei­d­de tot in de Verenigde Staten, waar hij een raket ontwierp die in 1962 een Amerikaan in een baan om de aarde bracht. Tot in de 21ste eeuw is Bossarts Atlasraket een pijler van de inter­plan­e­taire reizen, al ken­nen slechts weinig mensen nog zijn naam.

In Voorbij de Maan kri­j­gen nog een aan­tal Belgen hun ver­di­ende plaats in de his­to­rie. We ont­moeten ze in de tun­nels waar de V2-raket­ten geassem­bleerd wer­den, als vriend van de eerste Amerikaanse en Sovjet-ruimte­vaarders, als kun­ste­naar die een beeld­je naar de maan stu­urde en natu­urlijk ook als astro­naut. Dit boek is een geschiede­nis van de ruimte­vaart, verteld via boeiende Belgische karakters.

Ben je er graag bij? Bestel hier je tickets.

More info and registration:

Share